Het doorgronden van agile requirements

Voor vakmensen die de agile technieken op de juiste manier willen toepassen.
Online cursus waarin je leert denken als een agile analist die de business value van het systeem enorm laat stijgen.

Docent: Nicole de Swart, auteur van Handboek Requirements

Beste analist,

Roept het dagelijks werk in een agile omgeving ook allerlei praktische vragen bij je op? Veel analisten zijn zoekende naar geschikte agile technieken en de juiste toepassing daarvan.

Misschien heb jij deze vragen ook wel:

 Hoeveel en wat moet ik documenteren?

 Hoe richt ik de traceability goed in?

 Hoe voorkom ik dat een ‘huis zonder badkamer’ wordt gebouwd?

 Hoe zorg ik dat user stories op tijd sprint ready zijn?

 Wat wordt van mij verwacht in een agile omgeving?

Veel analisten realiseren zich niet dat agile richtlijnen en best practices nogal eens loodrecht staan op traditioneel vakmanschap. Ze zijn onvoldoende bekend met de grondbeginselen en pijlers van agile en Scrum.

Begrijp jij:

 waarom agile requirements bewust niet SMART worden geformuleerd?

 dat het onderscheid tussen business, gebruikers- en softwarerequirements in agile er nauwelijks toe doet?

 het grote verschil tussen traditionele requirementszinnen en user stories?

 dat het logisch is dat requirementsmanagement, waaronder traceability en change management, in agile overbodig is?

 dat een analist niet langer het opstellen van requirements als taak heeft?

 dat valideren en goedkeuren van agile requirements volstrekt overbodig zijn?

Als je voorheen in een traditionele watervalomgeving hebt gewerkt, voel je waarschijnlijk weerstand bij 1 of meer van bovenstaande punten. Logisch, want ze zijn voor een traditionele analist nauwelijks voor te stellen. Tenzij je leert denken als een agile analist.

Wees eens eerlijk: Ben jij een traditionele analist die in een agile project werkt of ben je een echte agile analist?

Leer denken als een agile analist

Heb je geleerd WAAROM agile is zoals het is? Als je een agile of Scrum (certificerings)training hebt gevolgd, heb je ongetwijfeld het scrumproces (sprints, rollen, meetings), de producten en bijbehorende technieken geleerd. Dat is uiteraard belangrijk, maar in het overgrote deel van de trainingen blijft het bij het doornemen van het agile manifesto en de voordelen van agile.

Niet meer dan 1 op de 10 organisaties die met agile werken, weten de grote voordelen en mooie beloftes te verzilveren. De meerderheid beschouwt agile als ‘gewoon’ een nieuwe methode en blijft bewust of onbewust steken in hun traditionele waterval mindset. Maak niet diezelfde fout!

Een goede agile analist begrijpt de grondbeginselen van agile en Scrum en denkt agile. Doe je dat niet, dan pas je een kunstje toe zonder de essentie te begrijpen. Op die manier blijf je worstelen met het toepassen van requirements­technieken en blijft je toegevoegde waarde beperkt.

Er is een spilfunctie voor je weggelegd als je de essentie van agile begrijpt. Ook jij kunt meer toegevoegde waarde leveren dan je je nu voor mogelijk houdt. Je weet dan hoe je ongelooflijk veel business value levert in samenwerking met het agile ontwikkelteam. De business stakeholders zullen dan uitermate tevreden zijn met de opgeleverde software… en daar doen we het uiteindelijk allemaal toch voor.

Mijn 2-delige cursus ‘Het doorgronden van agile requirements’

Nicole de Swart, requirementstechnieken expertMijn naam is Nicole de Swart, auteur van Handboek Requirements en oprichtster van het Requirements Kenniscentrum.

Ik help analisten de overstap naar agile te maken. Het is mij opgevallen dat de meeste analisten nog de traditionele mindset hebben én zich daar niet van bewust zijn. Hierdoor lopen ze tegen allerlei vragen en problemen aan bij het toepassen van de agile technieken.

In mijn training-on-the-job-programma leg ik altijd uit wat de dieperliggende redenen en grondgedachten van agile en Scrum zijn, zodat je gaat denken als een agile analist. Op dat moment vallen vele puzzelstukje op z’n plaats. Het is mooi om te zien hoe mijn cursisten na de training direct volop mogelijkheden zien om meer toegevoegde waarde te leveren.

Het is mijn missie om deze cruciale kennis en inzichten te delen met zoveel mogelijk analisten. Vandaar dat ik voor degenen die geen training-on-the-job-programma hebben gevolgd deze online cursus heb gemaakt. Zo kan ik veel meer analisten helpen om succesvol in een agile omgeving te werken.

In deze 2-delige cursus vertel ik het volgende:

Deel I: Precies genoeg requirements

 Wanneer je genoeg requirements hebt uitgevraagd en hoe je dat weet

 Welke ene cruciale vraag je jezelf voortdurend moet stellen om scherp te blijven

 Welke grote fout het meest gemaakt wordt en waarom en hoe je die absoluut moet vermijden

 De 4 fundamentele verschillen in denkwijze tussen een agile en een traditionele analist

 Welke 3 requirementsproducten voor ieder project onmisbaar zijn en praktische tips voor het maken van die producten

Deel II: Naar échte agile requirements:

 Hoe je voortschrijdend inzicht bij jezelf, bij de business en bij het ontwikkelteam in je voordeel laat werken

 Hoe je het traject voorspelbaar maakt en zekerheid biedt

 Wat de 3 pijlers van ieder succesvol agile project zijn. Als je deze niet serieus neemt, is agile werken zinloos

 Van welke 6 diepgewortelde overtuigingen in de traditionele softwareontwikkeling je afscheid moet nemen

 De 6 concrete richtlijnen die iedere agile analist kan dromen en continu toepast

 Hoe het succesvolle agile projecten lukt om systemen met enorm veel business value te leveren

Online deelnemen waar en wanneer je wilt

‘Het doorgronden van agile requirements’ is een online cursus die ik speciaal voor analisten heb ontwikkeld. Het volledige thuisstudiepakket blijft permanent voor je beschikbaar op onze beveiligde klantenwebsite.

Bij deze verhelderende cursus in 2 delen krijg je:

 Van ieder deel een geluidsopname waarin ik je alles duidelijk uitleg (2x circa een half uur)

 Per deel de leerpunten overzichtelijk weergegeven in een handig document

 De oefeningen met de bijbehorende antwoorden in een PDF-document

 De transcriptie van de geluidsopnames
Deze letterlijk uitgeschreven tekst van wat ik je vertel, maakt het gemakkelijk om naderhand 1 of meer passages na te lezen. Of, als je liever leest dan luistert, de volledige lesstof te lezen

 De mogelijkheid om je vragen over de lesstof aan mij te stellen per e-mail. Ik beantwoord je vragen persoonlijk

Je volgt de cursus vanaf je eigen werkplek of terwijl je onderweg bent op je mobiel of tablet. De lessen zijn beschikbaar als geluidsopnames, zodat je ze zo vaak als je wilt kunt beluisteren.

Door de cursus ‘Het doorgronden van agile requirements’ is onze kijk op requirements gekanteld en onze werkwijze versimpeld en versneld. De business heeft er op meerdere vlakken voordeel van: minder overleg, kortere lijnen, meer en betere waar voor hun geld. Jack Broeren

Ontwerper, Vektis

De oefeningen met de overtuigingen waren een schot in de roos en dwongen me tot nadenken. Door deze cursus ben ik me bewuster geworden van de agile gedachte. Nicole, dank je wel voor deze fijne manier om mijn kennis te verdiepen. Frank Wulms

Testengineer / Analist, ilionx

De cursus liet mij zien wat de rol van een analist in agile projecten is. Met de handvatten uit de cursus ‘Het doorgronden van agile requirements’ kan ik daar verder mee aan de slag. De oefeningen geven een helder inzicht in het verschil tussen de traditionele aanpak en de agile aanpak en je leert wanneer een agile aanpak de juiste aanpak is. Leander Stellemans

Analist, Voogd & Voogd

Bonus

Gratis 1-op-1 consult (t.w.v. € 225,-)

Door de opgedane nieuwe inzichten tijdens de cursus ga je allerlei mogelijkheden zien om enorm veel toegevoegde waarde te leveren. Ook daar wil ik je verder mee helpen. Ik heb tijd in mijn agenda vrijgemaakt om hier met je over te sparren.

Als je je nu inschrijft, krijg je een telefonisch 1-op-1 consult van 30 minuten cadeau. We gaan dieper in op je persoonlijke situatie. Ik beantwoord je vragen en geef je handige tips.

Deze cursus is voor jou als:

 Je als analist of ontwerper werkzaam bent in een agile omgeving of dat graag wilt gaan doen

 Je de agile technieken op de juiste manier wilt toepassen

 Je wilt begrijpen hoe het kan dat veel agile best practices loodrecht staan op traditioneel vakmanschap

 Je precies wilt weten hoe jij de meeste toegevoegde waarde levert in een agile project

 Je er klaar voor bent om de business value van het systeem enorm te verhogen en zo een spilfunctie in het project te vervullen

Deze cursus is niet voor jou als:

 Agile en Scrum totaal onbekend voor je zijn en begrippen als sprint, user story en product owner je niets zeggen

 Je een cursus zoekt waarin je exact te horen krijgt welke activiteiten je achtereenvolgens moet uitvoeren en dus op zoek bent naar een nauwkeurig stappenplan; agile werken vereist namelijk dat je voortdurend inspeelt op de specifieke situatie

 Je niet bereid bent om je traditionele waterval mindset los te laten

Garantie: niet tevreden, geld terug

Ik wil dat je tevreden bent en veel rendement haalt uit deze cursus. Mocht je bij het beluisteren van de geluidsopnamen en het doornemen van de PDF-documenten merken dat de cursus niet aansluit bij je behoeften, laat me dat weten per e-mail binnen 45 dagen na je aanmelding. Je krijgt dan het volledige bedrag teruggestort op je rekening.

Door je bestelling loop je dus geen enkel risico. Je hebt recht op retour, hoewel dit een digitaal product is waarbij dit normaal gesproken niet geldt. Opgaaf van redenen is niet nodig. Ik vertrouw erop dat je geen misbruik maakt van deze garantie.

Je investering

Deze cursus bevat uniek materiaal dat ik verder alleen deel in mijn fysieke trainingen bij organisaties in-house en in mijn training-on-the-job-programma’s. De investering bedraagt dan gemiddeld € 1.000,- per persoon.

Aan deze online cursus neem je individueel deel en de benodigde investering ligt stukken lager. Ik vraag er namelijk slechts € 395,- voor.

Schrijf je nu meteen in en start binnen enkele minuten met deze verhelderende cursus.

Je gaat naar een beveiligde omgeving

Na inschrijving ontvang je een inschrijf­bevestiging en een btw-factuur via e-mail.

Betaalt je werkgever?

Kies dan bij inschrijving voor ‘overboeking’ in plaats van iDEAL.
We sturen je dan een btw-factuur bestemd voor je werkgever.

Na ontvangst van de betaling ontvang je per e-mail alle informatie die nodig is om toegang te krijgen tot het cursusmateriaal.

Betalen kan via:

  • iDEAL
  • Overboeking
  • Mister Cash (vanuit België)

Bedragen zijn exclusief 21% btw.

Heb je vragen over deze cursus? Stuur me een e-mail of bel (0592) 268 013.

Graag tot ziens op onze klantenwebsite,
Nicole de Swart

 

P.S. Als je blijft denken als een traditionele analist, zul je nooit een rol van betekenis gaan spelen in een agile omgeving.

P.P.S. Vanwege tijdgebrek ben ik in 2013 gestopt met het geven van fysieke trainingen aan individuele cursisten. Dat betekent dat deze online cursus, op een uitgebreid in-house-programma na, je enige kans is om de cruciale kennis te verwerven.

Share This