Masterclass Vervolmaken van je user stories

Voor analisten die goede user stories met precies genoeg details willen opstellen.
Uitgebreid online programma over alle facetten van de user story-techniek.

 

Docent: Nicole de Swart, auteur van Handboek Requirements

Beste analist,

Als je al een tijdje met user stories werkt, heb je waarschijnlijk ook ervaren dat deze techniek minder eenvoudig is dan het lijkt. De user story-techniek brengt immers nieuwe uitdagingen met zich mee. Wat is bijvoorbeeld het juiste detailniveau voor de user stories in jouw project?

Weet jij …

 hoe je de user stories klein genoeg maakt en toch business value behoudt?

 hoe je de juiste informatie overbrengt aan het ontwikkelteam?

 wat je precies moet doen voorafgaande aan de sprint, en wat kan wachten tot in de sprint?

Of zit je project met het probleem dat het bouwen van de user stories in de geplande sprint steeds niet lukt?

Wat veel mensen niet weten is dat user stories veel meer zijn dan alleen de beschrijving volgens de standaardzin ‘Als <gebruikers> wil ik <functionaliteit>, zodat <meerwaarde>´. Om de user stories just in time en just enough uit te werken, is immers veel meer nodig.

Leer hoe je user stories optimaal benut

Speciaal voor analisten die de user story-techniek volledig in de vingers willen krijgen, heb ik de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’ ontwikkeld. Daarin laat ik je zien hoe jij voortaan ook de eisen en wensen van de business zonder problemen overbrengt aan het ontwikkelteam.

Voorheen doceerde ik deze diepgaande lesstof alleen tijdens mijn training-on-the-job programma’s. Maar nu kun jij deze praktische lessen ook online volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

Deze masterclass is een uitgebreid online programma met daarin alle facetten van de user story-techniek die je nodig hebt om ze succesvol toe te passen. De concrete handvatten en vele voorbeelden zullen je helpen om het zelf in de praktijk te brengen.

Inhoud masterclass

De masterclass bestaat uit 4 diepgaande modules die je meenemen door de volledige lesstof.

Module 1: Hoe werk je een goede user story uit?

Hierin leer je:

 • Hoe je de verwachtingen van de business correct weergeeft
 • Waarom het formaat ‘Als <gebruiker> wil ik …’ handig maar niet voldoende is
 • Hoe je in agile omgaat met schermen, acceptatiecriteria en niet-functionele requirements

Module 2: Hoe vind je de juiste user stories en detail requirements?

Hierin leer je:

 • Hoe je omgaat met wijzigingen en voortschrijdend inzicht
 • Op welk moment je welke informatie moet communiceren
 • Hoe je erachter komt of je te veel of te weinig details hebt vastgelegd

Module 3: Hoe vul je de product backlog met goede user stories?

Hierin leer je:

 • Hoe je de ontwikkelaars van de juiste informatie voorziet
 • Hoe je je user stories sprint ready maakt
 • Hoe je user stories opsplitst met behoud van business value

Module 4: Hoe zie je snel of een user story kwalitatief goed is?

Hierin leer je:

 • De 6 kenmerken die iedere goede user story bezit
 • Hoe je vaststelt of de kwaliteit van je user stories goed is
 • Wat je kunt doen om de kwaliteit van je user stories te verhogen

Iedere module vormt een afgerond geheel en bevat oefeningen om je de stof nog beter eigen te maken. Ze zijn daarom ook prima zelfstandig te volgen.

Wat ontvang je?

De masterclass is opgebouwd uit 4 online modules. Je ontvangt in één keer het complete zelfstudiepakket en de mogelijkheid om mij persoonlijk vragen te stellen.

Voor iedere module krijg je een afzonderlijke videocursus met bijbehorende pdf-documenten met oefeningen, antwoorden en de leerpunten.

Het volledige programma is 24/7 voor je toegankelijk op onze klantenwebsite. Volg de modules wanneer het jou uitkomt en bekijk ze gerust na een half jaar bijvoorbeeld nog eens terug.

Zodra je inschrijving definitief is, krijg je:

 4 x een videocursus van ongeveer 45 minuten

 4 x de leerpunten en voorbeelden overzichtelijk samengebracht in een pdf-document

 4 x de oefeningen om je de lesstof eigen te maken, inclusief de antwoorden (pdf-document)

 4 x de transcriptie van de video

Deze letterlijk uitgeschreven tekst van wat ik je vertel, maakt het je gemakkelijk om naderhand 1 of meer passages na te lezen. Of, als je liever leest dan luistert, de volledige lesstof te lezen.

 De mogelijkheid om mij persoonlijk vragen te stellen over de lesstof

 Als bonus de online cursus ‘Zo krijg je de bedrijfs- en project­doel­stellingen op tafel’

Bonuscursus

Bij deze masterclass krijg je gratis de online cursus ‘Zo krijg je de bedrijfs- en project­doel­stellingen op tafel’ ter waarde van € 197,-.

Het overgrote deel van de analisten weet hoe belangrijk het is om heldere bedrijfs­doel­stellingen te hebben. Toch lukt ze dat in veel situaties onvoldoende.

Vaak is de reden dat de stakeholders hun doelen zelf niet goed kennen. Of ze denken alleen in oplossingen of vinden het beantwoorden van vragen daarover tijdverspilling. In deze bonuscursus vertel ik je hoe je dan toch de bedrijfs­doel­stellingen uitvraagt en geef daarbij legio voorbeelden.

Online cursus Zo krijg je de bedrijfs- en project­doel­stellingen op tafel

In deze cursus ontdek je:

 • 6 effectieve manieren om bedrijfs­doel­stellingen uit te vragen
 • Welke vragen je maar beter niet kunt stellen, maar die toch vaak gesteld worden
 • Hoe je irritatie en weerstand voorkomt
 • Welke 3 type vragen je moet stellen aan de stakeholders uit de business
 • Een eenvoudig hulpmiddel dat je veel houvast geeft tijdens je gesprekken met stakeholders
 • Hoe je zelfs stakeholders die hardnekkig vasthouden aan een oplossing, toch hun achterliggende doelen ontfutselt
Deze cursus krijg je cadeau bij de masterclass omdat een helder zicht op de bedrijfs­doelen essentieel is voor het definiëren van user stories.

Nicole de Swart

Hallo, ik ben Nicole de Swart. Ik help analisten in complexe omgevingen de juiste agile en traditionele requirementstechnieken toepassen. Zelf ben ik al in 2005 met agile in aanraking gekomen en was meteen enthousiast over deze toen nog baanbrekende werkwijze. Sindsdien heb ik voor projecten in uiteenlopende organisaties user stories en requirements mogen opstellen.

In het begin vonden de ontwikkelaars mijn user stories niet duidelijk genoeg en viel de realisatie ervan steeds weer tegen. Met vallen en opstaan ontdekte ik wat het benodigde detailniveau is en dat dat per project verschillend kan zijn. Ik leerde op het juiste moment de juiste requirements uit te werken en zo de user stories sprint ready te maken. Met die praktische kennis help ik jou ook graag vooruit.

Ik heb veel gehad aan de modules van de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’, in het bijzonder aan de vele voorbeelden in module 1. Vooral de tweede module bevatte dingen waarvan ik zelf al het gevoel had dat het niet goed ging en waarvan ik nu de juiste werkwijze weet. Ingrid van Oorschot

Informatie Analist, Sogeti

Ik heb in weinig tijd veel kennis opgedaan bij het volgen van de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’. Bovendien heeft het me nieuwe inzichten en stof tot nadenken over onze huidige werkwijze gegeven. Bob Kennedy

Requirements Engineer, Definit BV

Ik heb met veel plezier de online masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’ van Nicole gevolgd. De training was helder en duidelijk. Een aanrader. Hans Soepnel

Service Manager, ApplicationNet

De masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’ hielp mij om de verschillen te begrijpen tussen user stories en traditionele requirements. Hierdoor kan ik user stories nu op een veel betere manier toepassen in onze agile projecten. Rob van Haarst

Senior Software Consultant, USoft

Met de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’ heb ik een aantal concrete hulpmiddelen in handen gekregen om mijn stories - die meestal te groot waren voor een sprint - op te knippen in kleinere stories. De manier waarop je dat doet helpt je ook om met de klant de echte Business Value in kaart te brengen. Stef Akkerman

Requirements Engineer, New Nexus

Mijn persoonlijke niet-goed, geld-terug garantie

Ik weet zeker dat ook jouw user stories met sprongen vooruit gaan als je de lesstof uit deze masterclass in de praktijk brengt. Zo zeker dat ik je zelfs 90 dagen de tijd geef om hem uit te proberen. Bekijk de video’s, maak de oefeningen en gebruik het overzicht met de leerpunten.

100% niet goed geld terug Garantie

Boek je onvoldoende resultaten, dan geef ik je het volledige aankoopbedrag terug. Je hoeft alleen een retourverzoek te sturen naar team@reaco.nl en ik stort het bedrag terug, zonder verdere vragen te stellen. Je loopt daardoor geen enkel risico bij de aanschaf van deze masterclass.

Ik durf je deze garantie te geven omdat ik uit eigen ervaring weet hoe waardevol dit programma is. De analisten die ik hiermee geholpen heb, wisten hun user stories structureel te verbeteren. Dat gun ik jou ook.

Je investering

Voorheen was deze diepgaande lesstof alleen beschikbaar voor analisten die deelnamen aan één van mijn training-on-the-job programma’s, waarvoor een vanaf prijs geldt van € 3.750,-.

Wees gerust, dat bedrag ga ik niet aan je vragen voor deze masterclass. Ik wil hem namelijk bereikbaar voor je houden, zodat jij ook kunt profiteren van de praktische lessen en je user stories daarmee ingrijpend verbeteren.

Je krijgt levenslang de beschikking over de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’ en je kunt de 4 online modules zo vaak als je wilt bekijken voor het eenmalige bedrag van € 697,-:

 Module 1 Hoe werk je een goede user story uit?

 Module 2 Hoe vind je de juiste user stories en detail requirements?

 Module 3 Hoe vul je de product backlog met goede user stories?

 Module 4 Hoe zie je snel of een user story kwalitatief goed is?

 Plus de bonus cursus ‘Zo krijg je de bedrijfs- en project­doel­stellingen op tafel’

Schrijf je nu meteen in en ontdek hoe je user stories succesvol toepast.

Je gaat naar een beveiligde omgeving

Na inschrijving ontvang je een inschrijf­bevestiging en een btw-factuur via e-mail.

Betaalt je werkgever?

Kies dan bij inschrijving voor ‘overboeking’ in plaats van iDEAL.
We sturen je dan een btw-factuur bestemd voor je werkgever.

Na ontvangst van de betaling ontvang je per e-mail alle informatie die nodig is om toegang te krijgen tot het cursusmateriaal.

Betalen kan via:

iDEAL / Overboeking / Mr. Cash
 • iDEAL
 • Overboeking
 • Mister Cash (vanuit België)

Bedragen zijn exclusief 21% btw.

Heb je vragen over deze cursus? Stuur me een e-mail of bel (0592) 268 013.

Graag tot ziens op onze klantenwebsite,

Nicole de Swart

 

P.S. Je loopt geen enkel risico door de 90 dagen niet-goed, geld-terug garantie.

Share This