Met plezier en gemak niet-functionele requirements uitvragen

Stoomcursus voor analisten die de kwaliteitseisen concreet en tastbaar willen maken.

Beste analist,

Hoe soepel verloopt bij jou het achterhalen van de niet-functionele requirements?

 Kijken je stakeholders je vragend aan als je ze vraagt naar hun niet-functionele requirements?
Stakeholders haken al snel af als je de kwaliteit van het systeem onvoldoende tastbaar weet te maken. Ze weten zich geen raad met vragen als ‘Hoe betrouwbaar moet het systeem zijn?’ of ze verdrinken in de veelgebruikte standaard checklisten met ongrijpbare kwaliteitseigenschappen zoals bruikbaarheid, onderhoudbaarheid en koppelbaarheid. Dit resulteert gewoonlijk in een lange lijst met open deuren.

 Zijn bij jou de niet-functionele requirements ook onderbelicht?
De meeste analisten gaat het achterhalen van functionele requirements veel gemakkelijker af dan niet-functionele requirements. Ze beschouwen niet-functionele requirements als technischen zijn onvoldoende in staat om de stakeholders te helpen bij het expliciet maken van hun kwaliteitseisen. Dat laten ze dan graag aan architecten over.

 Hoe realistisch en wenselijk zijn je niet-functionele requirements?
Stakeholders willen vaak 100% beschikbaarheid, 100% beveiligbaarheid en 100% aanpasbaarheid, maar dat blijkt vervolgens technisch of financieel niet haalbaar te zijn. Zie dan maar eens iedereen happy te houden en tot realistische eisen te komen.

Nicole de Swart

Nicole de Swart, requirementstechnieken expertAls je moeite hebt met het achterhalen van de niet-functionele requirements ben je in goed gezelschap. Ik heb daar ook jarenlang mee geworsteld. Mijn naam is Nicole de Swart. Ik heb de afgelopen 20 jaar bij tientallen commerciële en publieke organisaties requirements opgesteld. Nu help ik analisten bij het vinden van de juiste requirements.

Opstellen van de functionele requirements ging me goed af, maar ik zag altijd op tegen de niet-functionele requirements. Totdat ik me een aantal jaren geleden op de overeenkomsten ging concentreren. Ik ontdekte toen dat je bij het achterhalen van de niet-functionele requirements grotendeels dezelfde technieken kunt toepassen als bij de functionele. Vanaf toen gingen mijn niet-functionele requirements met sprongen vooruit. Ik vind het nu ontzettend leuk om de doen. Door de vragen die ik tegenwoordig stel, bezorg ik stakeholders regelmatig waardevolle nieuwe inzichten. Ze weten nu precies welke kwaliteitseigenschappen cruciaal zijn voor het succes van hun systeem.

Ook jij hoeft niet langer te worstelen met de kwaliteitseisen

Ik wil je graag leren hoe je de stakeholders helpt met het boven water halen van hun impliciete kwaliteitseisen.

Zou het niet heerlijk zijn als je met plezier en gemak de niet-functionele requirements kunt uitvragen? Je kunt dan eenvoudig voor iedereen de gewenste kwaliteit van het systeem inzichtelijk maken en hoeft geen essentiële requirements meer over het hoofd te zien.

Wil jij er ook voor zorgen dat de ontwikkelaars en software-architecten zich op de juiste kwaliteitsaspecten focussen? En zo een belangrijke bijdrage leveren aan het projectsucces.

Leer in 2 eenvoudige stappen de niet-functionele requirements uitvragen

In de e-cursus ‘Niet-functionele requirements uitvragen in 2 eenvoudige stappen’ vertel ik je precies wat je moet doen en welke vragen je moet stellen om de kwaliteitseisen helder te maken.

Als je deze buitengewoon praktische stoomcursus volgt, ontdek je de beste en gemakkelijkste manier om de niet-functionele requirements te achterhalen. Je zult zien dat je er helemaal niet technisch voor hoeft te zijn, integendeel.

Ik laat je precies zien hoe ik de niet-functionele requirements boven water haal en welke vragen ik aan mijn stakeholders stel. Jij leert deze unieke werkwijze ook toe te passen door te oefenen met de praktijkcasus die ik je geef.

Wat leer je?

Je leert een unieke en leuke manier om gesprekken over kwaliteitseisen te voeren met stakeholders.

Niemand anders kan je deze werkwijze leren want ik heb hem zelf vormgegeven.

Na het volgen van deze cursus weet je:

 met welke aanpak je gegarandeerd de aandacht en interesse van je stakeholders vasthoudt

 welke vragen je moet stellen om de eisen realistisch en haalbaar te houden

 waarom juist analisten de aangewezen personen zijn om de niet-functionele requirements uit te vragen

 hoe je de niet-functionele requirements inzichtelijk en overzichtelijk houdt

 welke fouten bijna iedereen maakt en hoe jij ze vermijdt

 hoe je niet-functionele requirements concreet en tastbaar maakt

 hoe je eenvoudig (technische) oplossingen in de requirements voorkomt

 hoe je niet-functionele requirements SMART maakt zonder dat het ingewikkeld of abstract wordt

 waarom niet-functionele requirements juist NIET technisch zijn

 precies welke vragen je aan je stakeholders moet stellen

Nicole weet heel veel over requirements en weet haar kennis zodanig over te brengen dat het niet saai wordt. Dat betekent veel interactie, genoeg ruimte voor vragen (die goed beantwoord worden) en veel tijd om te oefenen. Hierdoor beklijft de lesstof goed. Voor mij heeft de training behoorlijk wat eye-openers opgeleverd. Ron van der Poel

Business Information Analyst, Rabobank

Online stoomcursus

Deze stoomcursus is bijzonder resultaatgericht opgezet, zodat je met een minimale tijdsinvestering van 1 à 2 uur maximaal rendement behaalt. De cursus bevat geen overbodige franje. Ik weet dat je tijd beperkt is en dat je je tijd goed wilt besteden.

‘Niet-functionele requirements uitvragen in 2 eenvoudige stappen’ is een online cursus. Nadat je je hebt aangemeld, klik je direct door naar onze klantenwebsite. Je mag zelf een wachtwoord kiezen en logt in met je e-mailadres. Alle cursusonderdelen blijven permanent en 24 x 7 voor je beschikbaar, waardoor je ermee aan de slag kunt wanneer jij dat wilt.

Deze cursus bestaat uit:

Een bijna half uur durende video waarin ik je stap voor stap door de lesstof leid

Een oefencasus met de bijbehorende antwoorden in een pdf-document

Een handig document met daarin het stappenplan en de leerpunten

Een overzichtelijke checklist met de meest gebruikte kwaliteitseigenschappen

De transcriptie van de video in een pdf-document
Deze letterlijk uitgeschreven tekst van wat ik je vertel, maakt het je gemakkelijk om naderhand 1 of meer passages na te lezen. Of, als je liever leest dan luistert, de volledige lesstof te lezen.

De mogelijkheid om je vragen over de lesstof aan mij te stellen per e-mail; ik beantwoord al je vragen persoonlijk

Maar dat is nog niet alles

Ik geef je graag nog iets extra’s om deze stoomcursus nog aantrekkelijker voor je te maken. Je krijgt niet 1 maar zelfs 2 waardevolle bonussen van me, gratis en voor niets.

BONUS 1 – Complete set met voorbeeldvragen

Om je een vliegende start te geven, krijg je er een complete set met voorbeelden bij. Hierin vind je voor alle gangbare kwaliteitseigenschappen:

  • voorbeeldvragen die je aan de stakeholders kunt stellen om hun eisen boven water te halen
  • een duidelijke definitie van alle kwaliteitseigenschappen
  • voorbeelden van eenduidig en SMART geformuleerde niet-functionele requirements

BONUS 2 – Mijn persoonlijke feedback t.w.v. € 175,-

Ook na het volgen van de cursus sta je er niet alleen voor. Ik geef je feedback op de niet-functionele requirements die je met mijn stappenplan hebt opgesteld. Van jou project mag je eenmalig een document aan mij voorleggen. Dat gaat als volgt in z’n werk:

  • Je volgt deze cursus en past het toe in je eigen praktijksituatie
  • Je stuurt het document met niet-functionele requirements dat je aan me wilt voorleggen naar een speciaal daarvoor bestemd e-mailadres (ontvang je na aanschaf van de cursus)
  • Ik review je document en koppel persoonlijk tips en verbeterpunten per e-mail aan je terug

“100% niet goed geld terug”-garantie

Ik wil er graag zeker van zijn dat deze cursus waardevol voor je is. Ben je na het bekijken van de video en het doornemen van de pdf-documenten niet tevreden, dan heb je 90 dagen de tijd om gebruik te maken van de niet goed geld terug garantie. Je hoeft alleen een retourverzoek te sturen naar team@reaco.nl en we storten het volledige aankoopbedrag terug, zonder verdere vragen te stellen.

Maar ik maak me hierover geen zorgen ;-). Ik weet uit eigen ervaring hoe krachtig de werkwijze is die ik je in deze cursus leer. Als je het maar probeert …

Ik vertrouw er op dat je geen misbruik maakt van deze garantie.

Is deze cursus iets voor jou?

Deze cursus is niet voor jou bedoeld als je de theoretische achtergrond van niet-functionele requirements precies wilt weten. Het is ook niet de beste cursus voor je als je berust in de huidige praktijk of als je het opstellen van niet-functionele requirements graag aan anderen overlaat.

Ik heb deze no-nonsense cursus gemaakt voor analisten die het heft in eigen hand willen nemen en actief hun werkwijze en vaardigheden willen verbeteren. Spreekt dit je aan? Meld je dan nu aan en je ontvangt:

 de video

 3 pdf-documenten

 antwoord op de vragen die je me stelt

 BONUS 1 – Complete set met voorbeeldvragen

 BONUS 2 – Mijn persoonlijke feedback op je requirementsdocument

Je investering

Deze online cursus is de goedkoopste en snelste manier om te leren hoe je met plezier en gemak de niet-functionele requirements uitvraagt. Je kunt ook een in-house training bij me volgen, maar dat vergt een investering per persoon van al snel tussen de € 450,- en € 695,- per dag.

Met deze stoomcursus kun je over enkele minuten al starten. Bovendien vergt het je slechts een kleine investering in tijd en geld. Ik vraag er namelijk maar € 197,- voor.

Schrijf je nu meteen in zodat je je vandaag nog kunt bekwamen in het uitvragen van de kwaliteitseisen.

Je gaat naar een beveiligde omgeving

Na inschrijving ontvang je een inschrijf­bevestiging en een btw-factuur via e-mail.

Betaalt je werkgever?

Kies dan bij inschrijving voor ‘overboeking’ in plaats van iDEAL.
We sturen je dan een btw-factuur bestemd voor je werkgever.

Na ontvangst van de betaling ontvang je per e-mail alle informatie die nodig is om toegang te krijgen tot het cursusmateriaal.

Betalen kan via:

  • iDEAL
  • Overboeking
  • Mister Cash (vanuit België)

Bedragen zijn exclusief 21% btw.

Heb je vragen over deze cursus? Stuur me een e-mail of bel (0592) 268 013.

Graag tot ziens op onze klantenwebsite,
Nicole de Swart

P.S. Doe jezelf een plezier en leer hoe je met plezier en gemak de niet-functionele requirements achterhaalt.

Share This