“By splitting up use case into slice we have combined the best of two worlds.”

Dit is een quote van Ivar Jacobson uit het interview dat ik met hem heb mogen doen. We spraken over het toepassen van use cases in agile omgevingen.

Ivar is onder analisten vooral bekend als grondlegger van use cases. In de jaren ’90 was dit de meest gebruikte requirementstechniek. Ivar heeft zijn techniek verbeterd en uitgebreid voor toepassing in agile omgevingen.

In het interview praat ik met Ivar over Use case 2.0 en agile requirements. Daarvoor had ik aan de abonnees van mijn ‘Tips voor de moderne analist’ gevraagd wat ze van Ivar wilde weten. De meest gestelde vragen heb ik vervolgens aan hem gesteld.

Het interview

Tijdens het interview (11 minuten) vertelt Ivar Jacobson onder andere:

  • Hoe je use cases opdeelt in slices
  • Wat de relatie is tussen user stories en use cases
  • In welke situaties use case 2.0 toepasbaar is

Meer over Ivar Jacobson

Ivar Jacobson is een internationaal zeer gewaardeerde goeroe. Hij is de grondlegger van Use cases. En stond ook aan de wieg van de Unified Modeling Language (UML), aspect oriented software development en Rational Unfied Process (RUP).

Ivar reist heel de wereld over om bedrijven te helpen met het organisatiebreed invoeren van agile softwareontwikkeling.

Zijn meest recente bijdrage aan de IT wereld is de OMG standaard Essence. Dit behelst de essentiële elementen en gezamenlijke basis van alle software ontwikkeling initiatieven. Hier lees je alles over in zijn boek The Essence of software development.

Nicole de Swart

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Geef een reactie