Er is tegenwoordig veel aandacht voor agile werken in het algemeen, maar hoe je daarbinnen als analist opereert, komt weinig aan bod. En al helemaal niet als je in je agile werkwijze belemmerd wordt door stakeholders die nog in de traditionele denkwijze vastzitten.

Als je daartegen moet opboksen, kun je je soms behoorlijk machteloos of alleen voelen. Jij wilt de requirements wel agile uitwerken, maar wat doe je als:

  • De opdrachtgever en het management agile (zeggen te) willen, maar waterval doen?
  • De business stakeholders voortdurend in oplossingen denken?
  • De gebruikers geen aandacht of geen tijd voor requirements hebben?
  • De product owner geen verantwoordelijkheid neemt of geen mandaat heeft?

Dit alles kan het voor jou behoorlijk lastig maken om agile requirements op te stellen. De nog traditioneel denkende stakeholders willen de user stories en requirements al vroeg tot in detail vastleggen. Terwijl je dat bij agile requirements juist niet wilt. Dit is één van de voornaamste verschillen tussen agile en traditionele requirements.

Ik zie veel analisten in deels agile deels traditionele omgevingen hiermee worstelen. Want je ontkomt er niet aan om je werkwijze af te stemmen op je omgeving en hier en daar concessies te doen aan de agile werkwijze.

Hoe werk je user stories en requirements agile uit en kom je toch tegemoet aan de traditionele krachten in je organisatie?

Dat is de vraag die me al een hele tijd bezighoudt. Een bevredigend en praktisch toepasbaar antwoord vinden was niet eenvoudig, maar uiteindelijk heb ik toch ontdekt hoe het kan. 

De oplossing is verrassend eenvoudig, maar de crux zit hem in de vertaling naar je praktijksituatie. Daarom ben ik al mijn ervaring en alles wat ik geleerd heb aan het bundelen in een online trainings- en coachingsprogramma.

Ik ben er zo enthousiast over, ik kan niet wachten om de informatie met je te delen. Daarom laat ik je nu al een deel van het eerste webcollege zien.

Klik hier om de preview “Hoe ver je agile requirements ‘moet’ uitwerken” te bekijken.

Succes met de requirements,

Nicole de Swart

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je vakgenoten via de share knoppen aan de zijkant.

Gratis e-book ‘Vliegende start als agile analist’

Met 25 do’s en don’ts voor agile requirements en eens per maand een agile requirements tip
Nicole de Swart

Nicole de Swart

Requirementstechnieken expert

Ik help je de juiste mix van agile en traditionele requirementstechnieken toepassen

Volg Nicole op:

Tips voor de moderne analist

Je ontvangt eens per maand een nieuw artikel. Net zoals meer dan 5.500 collega abonnees.

Share This