Handboek Requirements

Al sinds 2010 het best gelezen requirementsboek in Nederland

Agile softwareontwikkeling lijkt de standaard aanpak. Maar in werkelijkheid blijken elementen van agile en traditionele requirements op grote schaal vermengd te worden. Bewust en vaker nog onbewust.

Dat heeft grote impact op het werk van requirementsanalisten.

Business en IT bij elkaar brengen deden we altijd al. Laveren tussen de vaak botsende zienswijzen van traditionele en agile requirements is daar nu bijgekomen.

Handboek Requirements laat zien waar het vak nu staat en waar we vandaan zijn gekomen. Het leert je alle facetten van het vakgebied kennen, inclusief de praktische toepassing en de requirementstechnieken voor je dagelijkse werk.

Met dit boek kun ook jij floreren in traditionele, agile én hybride werkomgevingen omdat:

  • Een breed scala aan requirementstechnieken kennen, je in staat stelt altijd een passende techniek te selecteren
  • Het kunnen duiden van zowel de traditionele als de agile zienswijze, een voorsprong betekent bij meningsverschillen en discussies
  • Het aanbrengen en vasthouden van de juiste focus, essentieel is voor het creëren van businesswaarde
  • Het vergroten van je vakmanschap en je praktische vaardigheden, zich uitbetaalt bij het opstellen en detailleren van requirements
  • Helderheid over je taken en verantwoordelijkheden, ervoor zorgt dat je sterker in je schoenen staat

Handboek Requirements heeft mij een raamwerk geboden in het complexe vakgebied van requirements engineering, wat mij enorm heeft geholpen tijdens mijn onderzoeksstage. Voor studenten en beginners is dit boek een must!

Deniz Yilmaz

Student Technische Bedrijfskunde

Een boek om altijd bij de hand te hebben. Ik ken geen internationale publicatie die hieraan kan tippen. We zijn bevoorrecht in ons taalgebied.

Hans Siebering

Informatie Analist
Atos

Ik ben onder de indruk hoeveel nieuwe inzichten ik als ervaren analist door dit boek heb gekregen. Bedankt Nicole.

Ellen Leutbecher

Product owner en IT Business Information Analyst

Hoi, ik ben Nicole de Swart

Al heel mijn werkzame leven houdt ik me bezig met vragen als: Wat zijn de behoeften van de stakeholders? Wat zijn hun requirements en waar liggen de prioriteiten? Hoe creëren we de meeste businesswaarde?

In 1995 begon ik als functioneel ontwerper en informatie analist, en in de jaren daarna werd dat business analist, competence lead, trainer, auteur, deeltijddocent aan een hogeschool en requirements expert.

Tegenwoordig zet ik mijn kennis en ervaring in om analisten te helpen de juiste mix van agile en traditionele requirementstechnieken toe te passen. Een mix die aansluit bij de praktijksituatie en de volwassenheid van het team en de organisatie.

Mijn ambitie is om het voor alle analisten in Nederland mogelijk te maken hun vak goed uit te oefenen. De derde editie van Handboek Requirements gaat daar hopelijk nog beter aan bijdragen.

Nicole de Swart

Bestel je boek

Op eenvoudige, heldere en daardoor begrijpelijke manier wordt de samenhang tussen het nut van requirements, de rol van de requirementsanalist en de toe te passen methoden en technieken voor requirements engineering beschreven. Ondersteund met duidelijke voorbeelden en een casus die als een rode lijn door het boek loopt.

Rick Kegel

Zelfstandige Business en Informatie Analist

Heb je nog vragen of twijfels, blijf er niet mee zitten

Mail me even op team@reaco.nl of bel 0683579287.