Requirements in Scrum

We hebben als analisten altijd een brug geslagen tussen business en IT. Maar als we eerlijk zijn, was dat een wankele brug vol gaten en kieren. En nog steeds verloopt het proces moeizaam en wordt er niet genoeg businesswaarde gecreëerd.

Gelukkig heeft Scrum daar iets op gevonden. Door de juiste checks in te bouwen en focus aan te brengen, krijg je een helder en effectief werkproces dat gericht is op het creëren van businesswaarde.

Het geheim van agile requirements ontrafelt Nicole in haar nieuwe boek ‘Requirements in Scrum’.

In het boek laat Nicole zien welke prachtige maar helaas te weinig toegepaste handvatten Scrum ons biedt. Je zult verrast zijn hoe weinig ervoor nodig is om de echte requirements te vinden en de best passende oplossing te bouwen.

Bekijk hier de inhoudsopgave van het boek.

In dit boek ontdek je hoe Scrum je helpt veel businesswaarde te creëren, door:

  • Iedereen met de neus dezelfde kant op te richten
  • De ontwikkelaars niet teveel maar ook niet te weinig details te geven
  • Flexibel in te spelen op wijzigingen
  • Niet te vroeg in oplossingen te denken
  • Aannames systematisch te verifiëren

Ontdek hoe je businesswaarde creëert

De ondertitel van dit boek ‘Ontdek hoe je businesswaarde creëert’ geeft aan waar het echt om gaat in Scrum.

De focus van een analist en ook elk ander teamlid zou moeten liggen op het creëren van businesswaarde, niet op het opstellen en implementeren van requirements zoals in het watervaltijdperk.

Dat klinkt misschien als een subtiel verschil, maar heeft grote consequenties voor allerlei aspecten van de werkwijze.

Eén van de voornaamste consequenties wordt uitgedrukt met het eerste woord in de ondertitel ‘ontdek’. 

Scrum gebruikt namelijk allerlei technieken om steeds beter zicht te krijgen op wat het meeste waarde heeft voor de business. Je leert de business en haar behoeften steeds beter kennen en past de oplossing daar voortdurend op aan.

Het is als het ware een ontdekkingsreis naar maximale businesswaarde.

Hoi, ik ben Nicole de Swart

De meeste analisten kennen mij van Handboek Requirements, het best verkochte requirementsboek in Nederland, dat het complete vakgebied beschrijft.

Nu vond ik het tijd voor een boek specifiek gericht op requirements in Scrum. Een diepgaand boek over het vinden van de echte requirements en het creëren van toegevoegde waarde voor de business.

Al mijn hele werkzame leven houd ik me bezig met requirements. In 1995 begon ik als functioneel ontwerper en informatie analist, en in de jaren daarna werd dat business analist, competence lead, trainer, auteur, deeltijddocent aan een hogeschool en requirements expert.

Tegenwoordig zet ik mijn kennis en ervaring in om analisten te helpen. Mijn ambitie is om het voor alle analisten in Nederland mogelijk te maken hun vak goed uit te oefenen. Dit nieuwe boek gaat daar hopelijk aan bijdragen.

Nicole de Swart

Wat lezers zeggen

Het boek is sterk geschreven en staat vol met tips en inzichten. In hoofstuk 4 bijvoorbeeld staat een mooi inzicht over het accepteren van onzekerheden en wijzigingen. Al meteen in hoofdstuk 2 had je me echt beet, Nicole. Ik vind het een erg handig boek dat ik ga aanbevelen aan mijn collega’s bij Breinstein.

Maurits van Dijk

Scrum Master
Breinstein

Door het boek zie ik nu welke denkfouten wij gemaakt hebben en op welke punten onze werkwijze nog verbeterd kan worden. Thanx voor de inzichten. Het boek is fantastisch geschreven.

Harry Friemann

Product Owner en Software Engineer
Swisslog Healthcare

Dat de toegevoegde waarde van analisten groot is in Scrum, is een mooi inzicht dat ik uit het boek heb gehaald. En dat requirements elke Sprint Review getoetst moeten worden.

Anne Breimer

Product Ontwikkelaar
UWV

infographic

Gratis infographics

Als bonus bij het boek krijg je maar liefst elf infograpics. Daarmee wordt het gemakkelijk om de belangrijkste informatie in het boek te onthouden.

Bij elk hoofdstuk heb ik een infographic gemaakt, plus nog eentje extra die je hiernaast ziet. Klik hier of op de afbeelding om de infographic (pdf) te openen.

Als je het boek hieronder besteld, krijg je de infographics er gratis bij.

Bestel ‘Requirements in Scrum’

Inclusief infographics als bonus

paperback

Paperback

€ 36,50

Niet beschikbaar

Uit ons onderzoekje bleek dat veruit de meeste mensen dit boek als e-book lezen, vandaar voorlopig geen paperback.

Het spijt me voor degenen die liever een paperback lezen. 

Misschien is dit een mooi moment om toch eens één van de gratis boeken-apps uit te proberen, bijvoorbeeld de app van Kobo.

Alle bedragen zijn inclusief 9% btw.

Overschrijving, iDEAL en Bancontact

Heb je nog vragen of twijfels, blijf er niet mee zitten

Mail me even op team@reaco.nl of bel 0683579287.