Feedforward je uitdaging

Snel hulp bij problemen waar je op dit moment tegenaan loopt

In ons vak kom je soms voor hete vuren te staan. Niet iedereen heeft een reëel beeld van de analistenrol. Voordat je het weet ontstaan er onrealistische verwachtingen of krijg je fikse kritiek op je werkwijze of resultaten.

Bijna alle analisten komen wel een keer in een probleemsituatie terecht. Dan geldt hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker je voorkomt dat problemen steeds groter worden.

Met een 1-op-1 feedforward sessie met een doorgewinterde analist buig je de ontstane situatie om in de gewenste richting. Je blijft dan met iedereen prettig samenwerken en plezier in je werk houden, terwijl je een waardevolle bijdrage aan het teamresultaat levert.

Learning-on-the-job

Gebruik de praktijk als leermeester

Je kunt natuurlijk zelf het wiel gaan uitvinden, maar leren van een expert is vele malen sneller en effectiever.

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe techniek invoeren of beginnen met refinements of sprintreviews (demos)? Dan komen we (online) langs om te laten zien hoe je dat doet en voorzien je van de nodige adviezen.

We leren je dan hoe bijvoorbeeld story mapping, planning poker of specification by example in z’n werk gaat door het samen te gaan doen. Wij faciliteren de meeting en geven je achteraf nog extra tips zodat je het de volgende keer zelf kunt.

We hebben tijdens de learning-on-the-job onder andere een workshop gehad om te leren werken met de story mapping techniek. Michel, de trainer, was flexibel en speelde goed in op het publiek tijdens de workshop.

Frank van Woesik

Projectmanager ICT

Expert feedback

Zo weet je zeker dat je op het rechte pad zit

Soms is het prettig als een expert met je meedenkt of meekijkt. Bijvoorbeeld als je de kwaliteit wilt verbeteren van een product dat je gemaakt hebt. Of als je de meetings met stakeholders of teamleden effectiever wilt maken.

In deze gevallen kun je de opgestelde requirements of documenten aan ons voorleggen, en vragen stellen. Ook kunnen we samen een interviews of workshops voorbereiden. Of bij een meeting aanwezig zijn en na afloop feedback geven is ook mogelijk. Zo kunnen we snel de vinger op de zere plek leggen.

De feedback geven we op een manier die jij handig vindt. Dat kan via e-mail, een online gesprek, of we kunnen eventueel naar je toekomen.

Ik heb Priya leren kennen als een zeer deskundige en klantgerichte adviseur op het gebied van agile, product vision, user stories etc. Ze gaf me een volledig uitgewerkt script voor een workshop, inclusief onderbouwing. Ik heb het daarna letterlijk toegepast en het werkte erg goed. Enthousiaste reacties van de deelnemers dat ze nu eindelijk inzicht hadden gekregen in zowel de product visie als de prioriteiten van hun stakeholders.

Daan van Reenen

Zelfstandig Consultant en Programmamanager

Meer informatie over learning-by-doing?

Stel hieronder je vraag of stuur hem rechtstreeks naar team@reaco.nl.

Je krijgt meestal dezelfde of volgende werkdag antwoord van ons.