Over de Reaco Academy

Wij helpen analisten in complexe omgevingen de juiste mix van agile en traditionele requirementstechnieken toepassen

Oprichtster en drijvende kracht achter de Reaco Academy is requirementstechnieken expert Nicole de Swart. Samen met haar team deelt ze haar kennis en geeft ze praktische tips aan vakgenoten.

Nicole is de auteur van Handboek Requirements en mede-auteur van Grip op Requirements. Ook heeft ze meegewerkt aan de Nederlandse vertaling van Use Case 2.0 van Ivar Jacobson. In 2010 heeft Nicole het Requirements Kenniscentrum opgericht.

Nicole de Swart, requirementstechnieken expertHet gaat me aan het hart dat analisten en projecten minder effectief en minder succesvol zijn dan ze zouden kunnen en zouden moeten zijn. Tegenwoordig weten we hoe we de business waarde maximaliseren en hoe we enorm veel toegevoegde waarde kunnen leveren, maar toch gebeurt dat in de praktijk veel te weinig.

Uiteindelijk zijn de gebruikers daar de dupe van. Zij moeten dagelijks werken met systemen waar ze niet enthousiast over zijn (zacht uitgedrukt) en machteloos toezien dat verbeteringen veel te lang op zich laten wachten. Daar wil ik heel graag een einde aan maken. Ik ben ervan overtuigd dat analisten en requirements een cruciale rol vervullen in software-ontwikkel­trajecten. Aan ons de taak om te zorgen dat het te ontwikkelen systeem prima voldoet aan de behoeften van de business.

Mijn doel

Het is mijn doel om het voor alle analisten mogelijk te maken om hun vak goed uit te oefenen, zodat de ontwikkelde software perfect aansluit bij de business­behoeften.”

Gratis preview Handboek Requirements

Lees alvast 5 hoofdstukken uit het compleet vernieuwde boek


Handboek Requirements

Al sinds 2010 het best verkochte requirements­boek in Nederland dat door veel analisten als naslagwerk wordt gebruikt.

Maak gratis kennis met het boek

Download hier de uitgebreide preview met 5 complete hoofdstukken uit het boek.

Grip op Requirements

Dit Nederlandstalige boek, dat Nicole samen met Jan Jaap Cannegieter en Johan Zandhuis heeft geschreven, legt de officiële examen­stof van het IREB-foundation certificaat duidelijk uit.

Maak gratis kennis met het boek

Download hier de uitgebreide preview met maar liefst 45 pagina’s uit het boek.

Use Case 2.0 – Ivar Jacobson

Dit e-book van Ivar Jacobson, de grond­legger van de use cases, beschrijft hoe je use cases op een agile en schaal­bare wijze toepast. Deze volgende generatie van de use-case techniek heet Use Case 2.0.

Nicole heeft meegewerkt aan de Nederlandse vertaling.

Download hier het complete e-book.

Wat cursisten zeggen

We zijn blij dat we zoveel analisten kunnen helpen met de kennis die we delen.

Dit horen we van ze terug:

“Nicole is een bevlogen docent die zeer goed in staat is om haar cursisten de essentie van het vakgebied bij te brengen. Daarbij hanteert ze een boeiende mix van theoretische uitleg en veel praktijkoefeningen. En vanwege haar grote ervaring bij diverse bedrijven kan zij haar verhaal ondersteunen met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.”

Norbert Lourijsen

Lead Business Analist bij Rabobank Nederland

“Ondanks het feit dat we bij DUO denken dat we agile al toepassen, gaf de Agile Requirements training nog veel nieuwe informatie. Nicole gaf ons een gedegen cursus met veel ruimte voor eigen inbreng en met goede feedback.”

Erik Hummel

Functioneel Ontwerper bij DUO

“Als analist heb ik tijdens de Agile Requirements training goede richtlijnen gekregen om beter agile te werken. De training sloot perfect aan op de behoeften van de groep doordat Nicole op de juiste momenten inhoudelijke verdieping gaf.”

Lydia Rademaker

Business Analist bij New Nexus

Tips voor de moderne analist

Abonneer je en ontvang eens per maand een nieuw artikel

# abonnees