Expert in requirements

Over de Reaco Academy

Wij helpen analisten in complexe omgevingen de juiste agile en traditionele technieken toepassen

Oprichtster en drijvende kracht achter de Reaco Academy is requirementstechnieken expert Nicole de Swart. Samen met haar team deelt ze haar kennis en geeft ze praktische tips aan vakgenoten.

Nicole is de auteur van Handboek Requirements en mede-auteur van Grip op Requirements. Ook heeft ze meegewerkt aan de Nederlandse vertaling van Use Case 2.0 van Ivar Jacobson. In 2010 heeft Nicole het Requirements Kenniscentrum opgericht.

Nicole de Swart

“Het gaat me aan het hart dat analisten en projecten minder effectief en minder succesvol zijn dan ze zouden kunnen en zouden moeten zijn. Tegenwoordig weten we hoe we de business waarde maximaliseren en hoe we enorm veel toegevoegde waarde kunnen leveren, maar toch gebeurt dat in de praktijk veel te weinig.

Uiteindelijk zijn de gebruikers daar de dupe van. Zij moeten dagelijks werken met systemen waar ze niet enthousiast over zijn (zacht uitgedrukt) en machteloos toezien dat verbeteringen veel te lang op zich laten wachten. Daar wil ik heel graag een einde aan maken.

Ik ben ervan overtuigd dat analisten en requirements een cruciale rol vervullen in software-ontwikkel­trajecten. Aan ons de taak om te zorgen dat het te ontwikkelen systeem prima voldoet aan de behoeften van de business.

Mijn doel

Driven

Het is mijn doel om het voor alle analisten mogelijk te maken om hun vak goed uit te oefenen, zodat de ontwikkelde software perfect aansluit bij de business­behoeften.”

Handboek Requirements

Cover ‘Handboek Requirements’

Al sinds 2010 het best verkochte requirements­boek in Nederland dat door veel analisten als naslagwerk wordt gebruikt.

Maak gratis kennis met het boek

Download hier de uitgebreide preview met 5 complete hoofdstukken uit het boek.


Grip op Requirements

Cover ‘Grip op Requirements’

Dit Nederlandstalige boek, dat Nicole samen met Jan Jaap Cannegieter en Johan Zandhuis heeft geschreven, legt de officiële examen­stof van het IREB-foundation certificaat duidelijk uit.

Maak gratis kennis met het boek

Download hier de uitgebreide preview met maar liefst 45 pagina’s uit het boek.


Use Case 2.0 - Handboek voor het succesvol toepassen van use cases, Ivar Jacobson

Cover ‘Use Case 2.0’

Nicole heeft meegewerkt aan de Nederlandse vertaling.

Dit e-book van Ivar Jacobson, de grond­legger van de use cases, beschrijft hoe je use cases op een agile en schaal­bare wijze toepast. Deze volgende generatie van de use-case techniek heet Use Case 2.0.

Download hier het complete e-book.

Gratis preview Handboek Requirements

Cover ‘Handboek Requirements’

Lees alvast 5 hoofdstukken uit het compleet vernieuwde boek

Klantreactie

Stef Akkerman

“Met de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’ heb ik een aantal concrete hulpmiddelen in handen gekregen om mijn stories - die meestal te groot waren voor een sprint - op te knippen in kleinere stories. De manier waarop je dat doet helpt je ook om met de klant de echte Business Value in kaart te brengen.”

Stef Akkerman, Requirements Engineer bij New Nexus

Meer klantreacties