Over Nicole de Swart

Ik help je de juiste mix van agile en traditionele requirements­technieken toepassen

Oprichtster en drijvende kracht achter de Reaco Academy is requirementstechnieken expert Nicole de Swart. Samen met haar team deelt ze haar kennis en geeft ze praktische tips aan vakgenoten.

Nicole is de auteur van Handboek Requirements en mede-auteur van Grip op Requirements. Ook heeft ze meegewerkt aan de Nederlandse vertaling van Use Case 2.0 van Ivar Jacobson. In 2010 heeft Nicole het Requirements Kenniscentrum opgericht en in 2015 overgedragen aan een enthousiaste groep analisten.

Nicole de Swart, requirementstechnieken expertHet gaat me aan het hart dat analisten en projecten minder effectief en minder succesvol zijn dan ze zouden kunnen en zouden moeten zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei requirementstechnieken die je daarbij helpen. En toch wordt er in de praktijk veel te weinig gebruik van gemaakt.

De business en de gebruikers zijn daar uiteindelijk de dupe van. Zij moeten dagelijks werken met systemen waar ze niet enthousiast over zijn (dat is zacht uitgedrukt). Daar wil ik heel graag een einde aan maken.

Ik ben ervan overtuigd dat requirements een cruciale rol vervullen in software-ontwikkel­trajecten. Het is aan ons, als analisten, om te zorgen dat het te ontwikkelen systeem volop businesswaarde levert en goed aansluit bij de wensen van de gebruikers.

Mijn ambitie

Het is mijn ambitie om het voor alle analisten mogelijk te maken om hun vak goed uit te oefenen. Dan zorgen we er samen voor dat gebruikers de systemen krijgen waar ze blij van worden.”

Gratis e-book ‘Vliegende start als agile analist’

e-book Vliegende start als agile analist!Met 25 do’s en don’ts voor agile requirements en eens per maand een agile requirements tip

Wat cursisten zeggen

We zijn blij dat we zoveel analisten kunnen helpen met de kennis die we delen.

Dit horen we van ze terug:

Nicole is een bevlogen docent die zeer goed in staat is om haar cursisten de essentie van het vakgebied bij te brengen. Daarbij hanteert ze een boeiende mix van theoretische uitleg en veel praktijkoefeningen. En vanwege haar grote ervaring bij diverse bedrijven kan zij haar verhaal ondersteunen met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
Norbert Lourijsen

Lead Business Analist, Rabobank Nederland

Ondanks het feit dat we bij DUO denken dat we agile al toepassen, gaf de Agile Requirements training nog veel nieuwe informatie. Nicole gaf ons een gedegen cursus met veel ruimte voor eigen inbreng en met goede feedback.
Erik Hummel

Functioneel Ontwerper, DUO

Als analist heb ik tijdens de Agile Requirements training goede richtlijnen gekregen om beter agile te werken. De training sloot perfect aan op de behoeften van de groep doordat Nicole op de juiste momenten inhoudelijke verdieping gaf.
Lydia Rademaker

Business Analist, New Nexus

Tips voor de moderne analist

Abonneer* je en ontvang eens per maand een nieuw artikel

* meer dan 5.000 abonnees

Copy link