Expert in requirements

Over de Reaco Academy

Wij helpen analisten in complexe en hybride omgevingen de juiste agile en traditionele technieken toepassen

Oprichtster en drijvende kracht achter de Reaco Academy is requirements expert Nicole de Swart. Ze is tevens auteur van Grip op Requirements en Handboek Requirements, en oprichtster van het Requirements Kenniscentrum.

Nicole de Swart

“Ik ben er van overtuigd dat analisten een cruciale rol spelen in software-ontwikkelprojecten. ICT’ers kunnen fantastische systemen ontwikkelen maar als die systemen onvoldoende aansluiten bij het werk van de gebruikers of bij de behoeften van de klanten dan is er nog een wereld te winnen.

Mijn ervaring is dat de brugfunctie tussen business en ICT die analisten vervullen nogal eens onderschat wordt. Zowel het belang als de moeilijkheidsgraad ervan. Ik heb 20 jaar ervaring met requirements engineering en heb in verschillende branches en voor uiteenlopende organisaties en projecten gewerkt. Wat me daarbij opviel was dat overal vergelijkbare problemen spelen.

Wat ik vaak tegenkom is dat de samenwerking met de business te wensen over laat. Stakeholders zijn niet beschikbaar, kunnen het niet eens worden of worden later om politieke redenen teruggefloten. Wat ook vaak speelt, is dat projecten door tijdsdruk requirements laten vallen (de-scopen met een mooi woord) of niet de tijd nemen om ze goed boven tafel te krijgen.

Motto

Driven

‘Alle gebruikers verdienen optimale systeemondersteuning’ is mijn motto. Ik ben af en toe met stomheid geslagen als ik zie hoe sommige gebruikers moeten werken. Vanwege de gebrekkige geautomatiseerde ondersteuning zijn ze genoodzaakt om met allerlei workarounds te werken. Frustrerend voor de gebruikers en jammer van de tijdsverspilling. Dat kan echt veel beter. De ICT-wereld zou zich moeten schamen.”

Gratis video met tips voor user stories

Masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’

Ontdek hoe je 5 door analisten veel gemaakte fouten omzeilt

Klantreactie

Ingrid van Oorschot

“Ik heb veel gehad aan de modules van de masterclass ‘Vervolmaken van je user stories’, in het bijzonder aan de vele voorbeelden in module 1. Vooral de tweede module bevatte dingen waarvan ik zelf al het gevoel had dat het niet goed ging en waarvan ik nu de juiste werkwijze weet.”

Ingrid van Oorschot, Informatie Analist bij Sogeti

Meer klantreacties