Privacyverklaring

Reaco is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens
Reaco wordt vertegenwoordigd door Nicole de Swart
Stedehof 5
9408 HH Assen
team@reaco.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken
Reaco verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Bij inschrijving voor een online cursus:

  • Voor welke cursus je je hebt ingeschreven
  • Voor- en achternaam cursist
  • E-mailadres cursist
  • Factuurgegevens:
    • Bedrijfsnaam
    • adresgegevens
    • inkoopnummer

Bij bestellen van een fysiek boek:

  • Welk boek je besteld hebt
  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Bezorgadres
  • Factuurgegevens:
    • Bedrijfsnaam
    • adresgegevens
    • inkoopnummer

Bij het aanvragen van de gratis informatie die wij delen in bijvoorbeeld e-books, video’s en blogartikelen:

  • Welke informatie je hebt aangevraagd
  • Voornaam
  • Mailadres

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Reaco verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het leveren van de (betaalde en gratis) producten en diensten die je bij ons afgenomen hebt
  • Het factureren van de afgenomen producten en diensten en het innen van de verschuldigde bedragen
  • Je informeren over wijzigingen in onze producten en diensten en loyaliteitsacties
  • Productontwikkeling en het verkrijgen van informatie voor optimalisering van onze dienstverlening en informatievoorziening.

Geautomatiseerde besluitvorming
Reaco neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Reaco) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Reaco bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Zolang je deelneemt aan een van onze programma’s of cursussen:

  • Voor-en achternaam
  • E-mailadres

Zolang je geïnteresseerd bent in onze producten en diensten of de gratis informatie die we delen:

  • Welke producten en diensten je bij ons afgenomen hebt
  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres

Zolang wij wettelijk verplicht zijn om bepaalde gegevens te bewaren:

  • Factuurgegevens

Je gegevens worden opgeslagen in ActiveCampaign.
Ben je een klant dan worden je gegevens bewaard in het boekhoudprogramma Acumulus.

Delen van persoonsgegevens met derden
Reaco verstrekt uitsluitend gegevens aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Reaco gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Reaco gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/privacy/cookies-browsegeschiedenis-en-auto-aanvullen/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Bij ons mag je altijd je persoonsgegevens inzien, corrigeren of verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf.
Je kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben, te sturen naar jou of een ander door jou genoemde organisatie.

Wil je je gegevens inzien, bezwaar maken of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar team@reaco.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.
We zullen zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

We willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Reaco neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met team@reaco.nl.