Cocktail van agile en traditionele requirements

Hanteer het detailniveau én de mix van agile en traditionele requirements die het beste bij je situatie past

Interactieve masterclass met individuele feedback

Online masterclass voor agile analisten die samenwerken met traditioneel denkende stakeholders en toch agile willen werken

Beste analist,

Heb jij bij het achterhalen van agile requirements, ook last van stakeholders met een traditionele mindset? Moet jij veel moeite doen om alle stakeholders mee te krijgen

Zou je meer gebruik willen maken van de kracht van agile requirements?

Als analist moet je met allerlei soorten mensen samenwerken. De kans is groot dat een deel van hen nog traditioneel denkt.

Afhankelijk van het aantal en de macht van de traditioneel denkende stakeholders moet je je werkwijze daarop aanpassen. Zij leggen immers, vaak onbewust, allerlei beperkingen op.

Hoe stem je je werkwijze af op je praktijksituatie?

Het is normaal dat je je werkwijze afstemt op de mensen in je omgeving, zeker als analist zijnde. Eén van je hoofdtaken is immers het dichter bij elkaar brengen van de werelden van business en IT. 

Maar veel teams vallen onnodig ver terug op traditionele requirements en de bijbehorende traditionele werkwijze. Met daarbij ook de onvermijdelijke problemen, als:

 • Gebrek aan medewerking of committent van de gebruikers(vertegenwoordigers)
 • Klachten van ontwikkelaars dat de requirements niet specifiek genoeg zijn
 • Een tijdrovend RFC-proces voordat wijzigingen in de requirements toegestaan zijn
 • Het is lastig om de businesswaarde van een user story te duiden
 • Misverstanden over de requirements door onbewuste aannames en interpretatieverschillen

Dit leidt er onder andere toe dat je onnodig veel tijd kwijt bent met het opstellen van requirements.

Maar dat hoeft niet zo te zijn!

Met een in de basis agile werkwijze voorkom je de bovengenoemde problemen. Daarbinnen geeft agile je gelukkig volop ruimte om je werkwijze af te stemmen op je praktijksituatie. En dus biedt het mogelijkheden om aan de traditionele stakeholders tegemoet te komen.

Soepel werkproces

In een hybride (deels agile deels traditionele) omgeving lijkt een aanpak die elementen van zowel agile als traditionele requirements in zich heeft een logische keuze. Toch zien wij in de praktijk keer op keer dat een effectieve aanpak samenstellen eenvoudiger gezegd is dan gedaan. 

Hoe profiteer je van de kracht van agile requirements wanneer bij belangrijke stakeholders de agile mindset ontbreekt? 

Zou het niet mooi zijn als je daar hulp van buiten je organisatie bij krijgt? Iemand met een frisse blik die je blinde vlekken wegneemt. Iemand die je precies de handvatten geeft die je nodig hebt om met succes de requirements te achterhalen en met alle betrokkenen van business en IT goed samen te werken. 

Wij nodigen je graag uit om samen met ons je werkwijze effectiever te maken. 

Jij wilt toch ook zo goed mogelijk werk leveren én tevens de traditionele stakeholders te vriend houden?

Wie de trainers van deze masterclass zijn

Hallo, ik ben Nicole de Swart

Ik heb Handboek Requirements en Grip op Requirements geschreven en ben expert in requirementstechnieken.

Er is tegenwoordig veel aandacht voor agile werken in het algemeen, maar hoe je daarbinnen als analist opereert, komt weinig aan bod. En al helemaal niet als je in je agile werkwijze belemmerd wordt door stakeholders die nog in de traditionele denkwijze vastzitten.

Hoog tijd om duidelijkheid te scheppen, dacht ik, zodat ik daarmee jou en andere analisten help je vak goed uit te oefenen. Dat is mijn passie.

Om zoveel mogelijk analisten te kunnen helpen, breng ik mijn kennis en ervaring samen in masterclasses en online trainingen. En werk ik samen met Priya Soekhai. Zij is één van de beste agile analisten die ik ken en een expert in agile samenwerken. 

Groetjes, Nicole

Hallo, mijn naam is Priya Soekhai

Toen Nicole mij vroeg voor Reaco Academy te komen werken, was ik meteen enthousiast.

Mijn kennis en ervaring delen en zo collega-analisten helpen bij hun dagelijks werk, vind ik ontzettend leuk om te doen.

Ik wil analisten laten ervaren wat de kracht van agile requirements is.

Mijn passie is om mensen bewust te maken van wat agile zijn inhoudt, in plaats van alleen maar scrum te doen.

Samenwerken in een agile team houdt voor mij in: de scrum waarden naleven, leren door te doen, leren van je fouten, verantwoordelijkheid nemen, behulpzaam zijn en samen een doel bereiken.

Groetjes, Priya

Interactieve masterclass

In deze buitengewoon praktische masterclass ga je ervaren dat je veel meer invloed op je omgeving hebt dan je nu denkt. Door je eigen manier van werken en communiceren aan te passen, ga je zien dat de mensen waarmee je samenwerkt gaan meebewegen.

We begeleiden je daar stap voor stap bij.

Je volgt de masterclass op ons online platform, wanneer het jou uitkomt. Je krijgt diepgaande informatie over agile requirements. Daarbij ga je nieuwe ideeën opdoen. En je gaat je realiseren in hoeverre jouw situatie en omstandigheden afwijken van die van analisten in andere organisaties.

Met behulp van de vragen die we stellen en de opdrachten die je van ons krijgt, maak je de transformatie naar je eigen praktijk. We stimuleren en motiveren je om nieuwe dingen uit te proberen en stapsgewijs verbeteringen in je werkwijze door te voeren. 

Hulp bij het afstemmen van je werkwijze op je praktijksituatie en feedback op de vorderingen die je daarbij maakt, ontvang je zo vaak je wilt. Wij reageren binnen enkele werkdagen op de opdrachten die je inlevert en de vragen die je stelt. 

Via de Online Requirements Academy staan we tot je beschikking. Daar kun je alle informatie ook zo vaak teruglezen als je wilt.

Inhoud van de masterclass

De masterclass bestaat uit de volgende twee delen:

1. Agile en traditionele requirements combineren

R

Dit leer je

In dit deel ontdek je hoe je in een hybride omgeving zo veel mogelijk agile blijft werken en toch de traditioneel denkende stakeholders te vriend houdt. Je krijgt een stappen­plan aangereikt waarmee je eenvoudig een voor jouw situatie passende combi van agile en traditionele requirements vindt.

R

Je krijgt antwoord op de vragen:

 • Hoe stel ik een voor mijn praktijksituatie optimale werkwijze samen?
 • Hoe blijf ik in een hybride omgeving toch zo veel mogelijk agile werken?
 • Hoe ga ik om met traditioneel denkende stakeholders?

2. Niet te veel en niet te weinig details vastleggen

R

Dit leer je

In dit deel zoomen we in op één van de grootste verschillen tussen agile en traditionele requirements, dat vaak tot misverstanden en onbegrip leidt. Je ontdekt hoeveel aanvullende informatie je bij een user story vastlegt en wat voor jouw praktijk­situatie het juiste detailniveau is.

R

Je krijgt antwoord op de vragen:

 • Wat is in mijn situatie het juiste detailniveau?
 • Hoe verhoog ik de kwaliteit van de user stories?
 • Hoeveel details en extra informatie leg ik bij een user story vast?

Uitgebreider programma

Wil je meer? Wil je een complete mix van agile en traditionele technieken die aansluit op jouw omstandigheden?

Dan is het goed te weten dat deze masterclass onderdeel is van het diepgaande programma Daadkracht met agile requirements met vier maanden lang online coaching.

Daarin leiden we je stap voor stap door het programma en helpen je bij het doorvoeren van al onze tips en handvatten in je dagelijkse werkwijze. 

Zo ontdek je hoe je profiteert van de kracht van agile requirements wanneer bij belangrijke stakeholders de agile mindset ontbreekt.

Hoe analisten de masterclass ervaren

Het programma heeft me de nodige inzichten verschaft over hoe ik mijn rol concreet moet invullen. Het heeft me geholpen de juiste focus te houden, wat een zekere rust geeft. Ook voor de business is het simpeler geworden, omdat er nu niet meer te ver in de toekomst wordt gekeken. Zowel business als ontwikkelaars kunnen nu meer begrip voor elkaar opbrengen. Dat heeft de samenwerking vergemakkelijkt en tot meer wederzijds vertrouwen geleid. Dankjewel daarvoor.

Met de opdrachten en de coaching werd me een spiegel voorgehouden van m'n eigen functioneren. De feedback die ik ontving hielp dikwijls om de inzichten die ik had opgedaan te bevestigen of bij te sturen.

Cris Poelemans

IT Applicatie Analist, Mazda Motor Logistics Europe

De stof zet je echt aan tot nadenken. Door de opdrachten werd ik gedwongen om m’n gedachten helder te krijgen om ze daarna op te kunnen schrijven en in te leveren. Het online programma heeft ons geholpen onze mening beter te onderbouwen richting het management.

Marcel Wieser

Business Analist, CBS

Compliment voor de manier waarop jullie het programma hebben ingestoken. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dat komt mede door jullie persoonsgerichte aandacht en aanpak. Ik vind de informatie heel helder en heel concreet en ook de opdrachten zijn uitstekend. Het heeft me precies de antwoorden gegeven waarnaar ik op zoek was.

Peter van der Linden

Business Analist, Kamer van Koophandel

Maak je keuze en schrijf je in

=

Cocktail van agile en traditionele requirements

€ 995,-

Online Requirements Academy:

 • Het complete trainingspakket
 • Online coaching en persoonlijke feedback op je praktijkopdrachten

VIP – Persoonlijke begeleiding:

 • We helpen je slim omgaan met de eigenheden van de mensen waarmee je samenwerkt
 • Daartoe spreken we elkaar een aantal keer 1-op-1 in onze online meeting room
=

Cocktail van agile en traditionele requirements - VIP -

€ 1.750,-

Online Requirements Academy:

 • Het complete trainingspakket
 • Online coaching en persoonlijke feedback op je praktijkopdrachten

VIP – Persoonlijke begeleiding:

 • We helpen je slim omgaan met de eigenheden van de mensen waarmee je samenwerkt
 • Daartoe spreken we elkaar een aantal keer 1-op-1 in onze online meeting room

Betaalt je werkgever? Kies op de inschrijfpagina voor ‘bankoverschrijving’ en vul eventueel het inkoopnummer in.

Alle bedragen zijn exclusief 21% btw

Ik heb veel gehad aan de tips om requirements gaandeweg te ontwikkelen en te verbeteren. En ik weet nu hoe ik impediments voor het scrumteam scherp krijg om daarna weg te werken. De masterclass gaf verder inzicht in waarom een organisatie lastig het traditionele waterval-model kan loslaten.

Bert Oosterheerd

Information Engineer, Kadaster

Het programma van Nicole en Priya laat zien dat het beroep van requirementsanalist nog steeds van toegevoegde waarde is, juist in een agile werkomgeving. Ik heb veel gehad aan de handvatten om succesvol om te gaan met stakeholders.

Henk van Malsen

Informatie Analist, Politie Zeeland-West Brabant (vandaar geen foto)

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je inschrijft?

Blijf er dan niet mee zitten. Mail me even op team@reaco.nl of bel (0592) 268 01.

Copy link