Cocktail van agile en traditionele requirements

Hanteer het detailniveau én de mix van agile en traditionele requirements die het beste bij je situatie past

Online masterclass voor analisten die samenwerken met zowel agile als traditioneel denkende stakeholders

Beste analist,

Het beste van twee werelden combineren, dat klinkt goed of niet?

Je wilt toch ook profiteren van de nieuwe inzichten en nieuwe requirementstechnieken die agile en Scrum ons hebben gebracht. Tegelijkertijd zou het doodzonde zijn om die aspecten van traditionele requirements die hun waarde hebben bewezen in jouw organisatie, overboord te gooien.

Met een werkproces dat perfect is toegesneden op jouw praktijksituatie loopt alles op rolletjes. De ontwikkelaars weten precies wat ze moeten bouwen, de opgeleverde software heeft veel waarde voor de business en de stakeholders zijn buitengewoon tevreden met het resultaat.

Feedforward

Met deze interactieve masterclass krijg jij het voor elkaar om:

 • Optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden die je organisatie biedt
 • De kwaliteit van de user stories en je werk naar een hoger plan te tillen
 • De typische problemen bij traditionele requirements achter je te laten
 • Aansluiting te vinden op de werkprocessen van stakeholders, ontwikkelaars en andere teamgenoten
 • De goede aspecten van traditionele requirements in je werkwijze te integreren
 • Niet teveel en niet te weinig detailinformatie vast te leggen
 • De voordelen van agile requirements in jouw praktijk zoveel mogelijk te benutten

Hiervoor stel je voor jouw praktijksituatie de ideale cocktail van agile en traditionele requirements samen.

Hoe stem je je werkwijze af op de praktijk?

Als analist moet je met allerlei soorten mensen samenwerken. De kans is groot dat een deel van hen een agile mindset heeft én een ander deel nog traditioneel denkt. Ook als je organisatie officieel helemaal over is op Scrum, SAFe of andere agile werkwijze.

Afhankelijk van het aantal en de macht van de agile en de traditioneel denkende stakeholders moet je je werkwijze daarop aanpassen. Je kunt wel 100% agile willen werken maar dat is in het overgrote deel van de organisatie niet reëel. En bovendien wat is 100% agile precies?

Vanzelfsprekend stem je je werkwijze af op de mensen in je omgeving, maar pas op (!) dat je niet onnodig ver terugvalt op traditionele requirements en de bijbehorende traditionele werkwijze. Want dat brengt onvermijdelijke ook problemen met zich mee zoals:

 • Gebrek aan medewerking of commitment van de gebruikers(vertegenwoordigers)
 • Klachten van ontwikkelaars dat de requirements niet specifiek genoeg zijn
 • Een tijdrovend RFC-proces voordat wijzigingen in de requirements toegestaan zijn
 • Het is lastig om de businesswaarde van een user story te duiden
 • Misverstanden over de requirements door onbewuste aannames en interpretatieverschillen

Dit leidt er onder andere toe dat je onnodig veel tijd kwijt bent met het opstellen van requirements en het resultaat doorgaans te wensen overlaat.

Maar dat hoeft niet zo te zijn!

Met een in de basis agile werkwijze voorkom je de bovengenoemde problemen. Daarbinnen geeft agile gelukkig volop ruimte om je werkwijze af te stemmen op de praktijk. En dus biedt het mogelijkheden om zowel aan de agile als de traditionele collega’s tegemoet te komen.

Afstemmen op je omgeving

Soepel werkproces

In een hybride (deels agile deels traditionele) omgeving lijkt een aanpak die elementen van zowel agile als traditionele requirements in zich heeft een logische keuze. Toch zien wij in de praktijk keer op keer dat een effectief werkproces samenstellen eenvoudiger gezegd is dan gedaan.

Hoe ziet jouw ideale cocktail eruit? Hoe ga jij profiteren van de voordelen van zowel agile als traditionele requirements?

Zou het niet mooi zijn als je daar hulp van buiten je organisatie bij krijgt? Iemand met een frisse blik die je blinde vlekken wegneemt. Iemand die je precies de handvatten geeft die je nodig hebt om met succes de requirements te achterhalen en met alle betrokkenen van business en IT goed samen te werken.

Wij nodigen je graag uit om samen met ons eruit te halen wat erin zit.

Wie wij zijn?

Wij zijn Nicole de Swart, expert in requirementstechnieken en Priya Soekhai, expert in agile samenwerken.

Wij weten wat het is om als analist te werken, want we zijn zelf ook analisten. Al sinds de jaren ‘90. En nog steeds werken we met veel plezier als business analist.

Wij weten in welke situatie welke dingen goed of juist niet goed werken, want we kunnen putten uit onze praktijkervaring in vele tientallen organisaties en ontelbaar veel teams en projecten.

Wij hebben al tientallen analisten geholpen met het samenstellen en afstellen van hun werkproces op maat voor de omgeving waarin ze werken. Zoals Bert en Henk bijvoorbeeld hieronder

Ik heb veel gehad aan de tips om requirements gaandeweg te ontwikkelen en te verbeteren. En ik weet nu hoe ik impediments voor het scrum team scherp krijg om daarna weg te werken. Het programma gaf verder inzicht in waarom een organisatie lastig het traditionele waterval-model kan loslaten.

Bert Oosterheerd

Information Engineer, Kadaster

Het programma van Nicole en Priya laat zien dat het beroep van requirementsanalist nog steeds van toegevoegde waarde is, juist in een agile werkomgeving. Ik heb veel gehad aan de handvatten om succesvol om te gaan met stakeholders.

Henk van Malsen

Informatie Analist, Politie Zeeland-West Brabant (vandaar geen herkenbare foto)

Interactieve masterclass

In deze buitengewoon praktische masterclass ga je ervaren dat je veel meer invloed op je omgeving hebt dan je nu denkt. Door je eigen manier van werken en communiceren aan te passen, ga je zien dat de mensen waarmee je samenwerkt gaan meebewegen.

We begeleiden je daar stap voor stap bij.

Je krijgt diepgaande informatie over agile requirements. Daarbij ga je nieuwe ideeën opdoen. En je gaat je realiseren in hoeverre jouw situatie en omstandigheden afwijken van die van analisten in andere organisaties.

Met behulp van de vragen die we stellen en de opdrachten die je van ons krijgt, neem je je eigen praktijk onder de loep. We stimuleren en motiveren je om nieuwe dingen uit te proberen en stapsgewijs verbeteringen in je werkwijze door te voeren. 

Hulp bij het afstemmen van je werkwijze op je praktijksituatie en feedback op de vorderingen die je daarbij maakt, ontvang je zo vaak je wilt. Wij reageren binnen enkele werkdagen op de opdrachten die je inlevert en de vragen die je stelt.

Wat je krijgt als je inschrijft

De masterclass bestaat uit de volgende twee blokken:

1. Agile en traditionele requirements combineren

R

Dit leer je

In dit blok ontdek je hoe je in een hybride omgeving gebruik maakt van de kracht van agile werken en ook elementen uit de traditionele werkwijze toevoegt. Je krijgt een stappen­plan aangereikt waarmee je eenvoudig een voor jouw situatie passende combi van agile en traditionele requirements samenstelt.

R

Je krijgt antwoord op de vragen:

 • Hoe stel ik een voor mijn praktijksituatie optimale werkwijze samen?
 • Hoe blijf ik in een hybride omgeving toch zo veel mogelijk agile werken?
 • Hoe integreer ik elementen van traditionele requirements daarin?

2. Niet te veel en niet te weinig details vastleggen

R

Dit leer je

In dit blok zoomen we in op één van de grootste verschillen tussen agile en traditionele requirements, dat vaak tot misverstanden en onbegrip leidt. Je ontdekt hoeveel aanvullende informatie je bij een user story vastlegt en wat voor jouw praktijk­situatie het juiste detailniveau is.

R

Je krijgt antwoord op de vragen:

 • Wat is in mijn situatie het juiste detailniveau?
 • Hoe verhoog ik de kwaliteit van de user stories?
 • Hoeveel details en extra informatie leg ik bij een user story vast?

Meer omvattend programma

Wil je meer? Wil je een complete mix van agile en traditionele technieken die aansluit op jouw omstandigheden?

Dan is het goed te weten dat deze masterclass onderdeel is van het diepgaande programma Daadkracht met agile requirements met vier maanden lang intensieve begeleiding.

Daarin leiden we je stap voor stap door het programma en helpen je bij het doorvoeren van al onze tips en handvatten in je dagelijkse praktijk. 

Zo ontdek je hoe je optimaal profiteert van de kracht van agile requirements, ook wanneer bij belangrijke stakeholders de agile mindset ontbreekt.

Hoe analisten de masterclass ervaren

Het programma heeft me geholpen de juiste focus te houden, wat een zekere rust geeft. Ook voor de business is het simpeler geworden, omdat er nu niet meer te ver in de toekomst wordt gekeken. Zowel business als ontwikkelaars kunnen nu meer begrip voor elkaar opbrengen. Dat heeft de samenwerking vergemakkelijkt en tot meer wederzijds vertrouwen geleid. Dankjewel daarvoor.

Cris Poelemans

IT Applicatie Analist, Mazda Motor Logistics Europe

De stof zet je echt aan tot nadenken. Door de opdrachten werd ik gedwongen om m’n gedachten helder te krijgen om ze daarna op te kunnen schrijven en in te leveren. Het online programma heeft ons geholpen onze mening beter te onderbouwen richting het management.

Marcel Wieser

Business Analist, CBS

Compliment voor de manier waarop jullie het programma hebben ingestoken. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dat komt mede door jullie persoonsgerichte aandacht en aanpak. Ik vind de informatie heel helder en heel concreet en ook de opdrachten zijn uitstekend. Het heeft me precies de antwoorden gegeven waarnaar ik op zoek was.

Peter van der Linden

Business Analist, Kamer van Koophandel

Deelnemen wanneer het jou uitkomt

Dit is een online masterclass, en dat heeft de volgende voordelen:

 • De training staat 24/7 tot je beschikking
 • Je hoeft geen rekening te houden met reistijd en files
 • Je verbetert je werkproces stap voor stap en doet dat in je eigen tempo
 • Tussentijds op de momenten dat het jou uitkomt, overleg je met ons
 • Je volgt de masterclass gewoon thuis, achter je computer of onderweg op je mobiel of tablet
 • Je kunt alle informatie en de persoonlijke tips en feedback die je van ons krijgt later nog eens rustig nalezen
 • Je krijgt 12 maanden toegang tot de Online Requirements Academy en deze masterclass

Schrijf je hier in

=

Cocktail van agile en traditionele requirements

€ 995,-

 • Stappenplan ‘Best passende werkwijze samenstellen’
 • Leidraad ‘Niet teveel en niet te weinig details vastleggen’
 • Persoonlijke begeleiding gedurende 2 maanden
 • Privé coachingspagina

Betaalt je werkgever? Kies op de inschrijfpagina voor ‘bankoverschrijving’ en vul eventueel het inkoopnummer in.

Alle bedragen zijn exclusief 21% btw

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je inschrijft?

Blijf er dan niet mee zitten. Mail me even op team@reaco.nl of bel (0592) 268 01.

Copy link